Het Next Step Festival te Baarn

Op 1 september kun je door deze boomkoepel lopen op de rode loper.
In het www.bomencentrumnederland.nl wordt namelijk het Next Step Festival gevierd door www.SchoolVoorCoaching.nl/festival Zij bestaan dan 20 jaar.
Vele lezingen en workshops worden er gehouden.
Zo laat ik mensen lopen op de Rode Loper vanuit hun KI-punt. Het gaat over in jouw lichaam zijn, waarnemen wat het jou doet als je door anderen wordt geobserveerd en wat je ziet gebeuren als anderen gaan. Waarnemen vanuit jouw hart, buikgevoel en basis, www.Stilstaanbijbewegen.nl
Wat is jouw volgende stap, stap je met me mee?

Presentatie Stilstaan bij bewegen te Meppel 

Op de eerstvolgende Bewust Podium INspiratieavond op dinsdagavond 10 oktober 2017

Spreker: Margot Groot

Thema:
Stilstaan bij bewegen

Stilstaan bij Bewegen

Margot Groot gebruikt in haar praktijk “Stilstaan bij Bewegen” een eigen methode. Ze gaat ervan uit dat hoe de mens het gewicht op aarde neerzet, bepalend is voor de ademhaling, de beleving van zichzelf en de wereld om zich heen.

Ze geeft haar hele leven al les in beweging aan theater en drama studenten bij voorheen de Hogeschool in Utrecht, en momenteel aan de Fachhochschule te Lingen in Duitsland waar zij benoemd is tot Professor HC. Verder is zij trainer in leiderschap bij de SchoolVoorCoaching. Als therapeut en coach werkt ze in haar eigen praktijk.

Wat gaan we doen?

Het wordt een informatieve en inter- actieve avond waar Margot aan de hand van een keynote presentatie uitlegt hoe haar zienswijze is op de taal van het lichaam.

Het gaat allemaal om waarnemen en constateren wat is. Wat je doet, daarbij denkt en voelt.  Indrukken die je van binnen-uit opdoet laat zich naar buiten uitdrukken en andersom, de uitdrukking, bijvoorbeeld lichaamsspanning, een frons of hoge adem bepaalt jouw stemming.

We doen oefeningen en ik laat ervaren hoe een plek in te nemen bij het staan of zitten. Hoe is daarbij de adem? Welke associaties krijg je daarbij en wat als je anders zit?
Hoe sta, zit je dagelijks?

Dagelijkse situaties 

Ze heeft een boek geschreven over anatomie, theorie, kennis van het lichaam en het bewust worden van hoe je gaat en staat in je lichaam. Zodat iedereen ook in dagelijks situaties handvatten heeft om in zichzelf te zijn en voor zichzelf te staan. De vele oefeningen in dit boek helpen om aan de slag te gaan met jezelf en daarmee en daardoor kun je jezelf en anderen helpen beter te voelen in jouw, of haar of zijn lijf. Dat is winst voor jou en voor jouw omgeving. Het gaat allemaal om bewustwording en aanwezigheid waar je ook bent.

Tijd
start 20.00 – 22.00 inloop vanaf 19.30

Aanmelden
Voor aanmelding, stuur een mail naar:  info@touchedbyhands.nl

Entree
E 10,00 (koffie en thee inbegrepen)

Lokatie
Boekhandel Riemer Barth, De Woldstraat 5 (op de Wheem) in Meppel