Stilstaan bij bewegen in de Paramedische Natuurgeneeskunde. 

Stilstaan bij bewegen gaat uit van het zelf-helend vermogen van de mens en stimuleert zelfmanagement. Tijdens een sessie staan we stil bij de mens als geheel. Het fysieke, psychische, emotionele en energetische deel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Disbalans op het ene gebied beïnvloedt de andere gebieden. Emotionele pijn heeft invloed op de adem en vertaalt zich bijvoorbeeld in spanning in je lijf. Energie kan hierdoor niet vrij stromen. Of je kunt vanwege een fysieke klacht je aandacht niet goed richten, je kunt dan behoorlijk uit je doen zijn.

Het gaat om lichaamstaal. Klachten of ziektes zie ik niet als vervelende stoorzenders, maar als symptomen die staan voor waardevolle signalen. Door contact te maken stil te staan bij de beweging in wat je waarneemt, krijg je inzichten waarmee je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. De disbalans kan met ondersteuning meestal weer hersteld worden en in balans komen.

De 5 basisvereisten voor de natuurgeneeskunde:

De beoefening van de natuurgeneeskunde is onderhevig aan bepalingen 1. Energie, 2. Prikkeloverdracht, 3. Drainage, 4. Voeding, 5. Psyche