“Veel inzicht in die delen van mijn lijf waar het niet lekker loopt.” Ik heb Margot leren kennen tijdens de introductiecursus Stilstaan bij Bewegen. Via fysieke oefeningen wist zij mij diepgaand te raken; er ontstond beweging. Ik was zo onder de indruk van het effect van deze eerste kennismakingsdag, dat ik mij vervolgens individueel door Margot heb laten begeleiden.
Margot kan als geen ander naar lijven -en naar hun afwijkingen- kijken. De door haar ontwikkelde methode Stilstaan bij Bewegen heeft mij veel inzicht gegeven in die delen in mijn lijf waar het niet lekker loopt. Margot heeft mij oefeningen gegeven om er mee aan de slag te gaan. Sommige doe ik dagelijks. Ze helpen mij om steviger aanwezig te zijn en om mijn gehele lijf in te zetten bij de dingen die ik doe.
Margot is een heel aandachtige coach. Zij kijkt bijzonder goed. De jarenlange ervaring die zij met zich meedraagt is daarbij voelbaar. Ze weet een veilige context te creëren waardoor ik de bereidheid heb om veel van mezelf te laten zien. Ook dingen waar ik me voor schaam en die ik liever toedek. Ik heb hierdoor een aantal cruciale stappen kunnen zetten in mijn eigen ontwikkeling, zowel prive als professioneel.
november 2014 Carolien van den Akker, Het Beste in Mensen, www.hetbesteinmensen.nl

 

“Ik herken mijn grenzen en durf ze nu ook aan te geven.” Het afgelopen jaar heeft Margot mij bijgestaan om mij bij mijn kern te laten komen. Haar aanpak en systematiek is voor mij opzienbarend. Na de eerste sessie wist ik dat zij degene was die mij in mijn kracht zou kunnen laten gaan staan. Zij zou mijn dwangmatige gevoel van controle willen houden en krampachtigheid, kunnen omzetten in liefdevolle kracht en eigenwaarde. Door anders te gaan staan (Margot zet je letterlijk op je voeten) of te zitten en op een andere wijze adem te halen, ontstaat er ontspanning in lichaam en geest. Daarbij is Margot een uiterst aangename en lieve gesprekspartner, een vrouw die mij heeft laten inzien dat mijn fysieke en mentale problemen te herleiden zijn naar een oorsprong, die ik onbewust wel voelde maar niet heb willen toelaten. Mede door de gesprekken met haar heb ik de oorsprong leren herkennen en erkennen. Ik ben nu trots op mijzelf en sta krachtig en liefdevol in het leven. Ik herken mijn grenzen en durf ze nu ook aan te geven. Puur door in mijn lichaam te zijn. Door de liefdevolle begeleiding van Margot heb ik weer vertrouwen in mijzelf gekregen.
Janet Kuiper, Directeur Alter Ego 2013

 

“Bij de eerste ontmoeting van mijn hielspoor af”
Bij Margot heb ik geleerd  nog  bewuster te zijn, te voelen wat mijn lichaam me zegt en vooral meer in mijn lichaam te zijn, om zo een goede balans tussen lichaam en geest te vinden.
Samen op zoek naar  blokkades. Met behulp van de technieken als regressie, voice dialogue, voorouderenergie  en lichaamswerk.
Margot leidt je daar op een ontspannen, liefdevol en integere manier doorheen waardoor je je antwoord krijgt of de blokkade zich ontvouwt en opgelost mag worden.
Het heeft mij leren begrijpen en ervaren dat mijn leven nu veel completer is en ik op eigen kracht zoveel sterker ben. Het leven kost me minder energie, want ballast is zwaar.  Je wordt authentieker en dan hoef je alleen maar te zijn en dat kost vele malen minder energie dan te doen. Het past, het klopt. Lees in de verhalen over hoe ik in een keer van mijn hielspoor afkwam.
Wilma van Beek, coach 2013

 

“Voice Dialogue, een mooie manier om milder naar jezelf te kijken door je gedachten minder serieus te nemen”.
De aanpak van Margot kan ik niet anders omschrijven dan bijzonder (en) liefdevol. Ze heeft een hele grote gereedschapskist met behandelmethoden waaruit ze telkens weer iets anders tevoorschijn tovert. Het mooie vind ik daarbij dat ze op jou afstemt waar je behoefte aan hebt, en wat het beste bij jou (en jouw probleem) past. Zelf heb ik heel veel gehad aan de Voice Dialogue oefeningen; een mooie manier om milder naar jezelf te kijken door je gedachten minder serieus te nemen.
Het belangrijkste wat ik bij Margot heb geleerd is om op mezelf te vertrouwen. Dat heeft veel te maken met het vertrouwen dat zij jou geeft; alsof ze al zeker weet dat jij je doel gaat bereiken, en je kunt niet anders dan dat ook gaan geloven. Een hele mooie ervaring die ik iedereen zou wensen.
Patricia, arts, januari 2011.

 

“Ik kwam bij haar als  ‘kleine David’ die met z’n zwaard het gevecht met Goliath aanging.”
“Onder de bezielende (bege)leiding van Margot heb ik de reis naar binnen gemaakt, terug naar mijzelf. Ik mocht afreizen naar vorige levens om verbanden te leggen met het hier en nu. Heb contact gemaakt met het kind, het meisje en de vrouw in mij en inzicht gekregen in oude patronen. Het was een helende reis dankzij de veelzijdigheid van Margot, haar grote warme hart en integere werkwijze. Ik kwam bij haar als  ‘kleine David’ die met z’n zwaard het gevecht met Goliath aanging. Nu ben ik een vrouw die in haar kracht staat, een vrije vrouw. Eén die blij is met zichzelf, een vrouw die durft te ZIJN en de toekomst zonnig en verwachtingsvol tegemoet ziet.”
copywriter, april 2010.

 

“Als je gewaagde stappen in je ontwikkeling te willen ondernemen.”
‘Margot is een mensen-coach en maatje. Op warme wijze laat zij jou ervaren wat het effect is van zichtbare veranderingen in je beweging. Vanuit lopen of stilstand gaat zij een krachtige doch eerlijke dialoog met je aan. Keuzes worden daarmee opeens duidelijker en je komt daarmee lichter op je benen te staan. Zowel voor mijzelf als mijn medewerkers heeft Margot actief geholpen om in de eigen ontwikkeling sneller keuzes te maken. Bovenal waren de sessies met Margot zeer hartverwarmend en dus niet bedreigend. Ik kan iedereen Margot aanbevelen als je zelf of als (management)team er aan toe bent om gewaagde stappen in je ontwikkeling te willen ondernemen.’
Rob Bergers, manager UVIT

 

“Samenwerken met Margot is heilzaam voor lichaam en ziel.”
‘Door haar professionele en authentieke aanpak is Margot in staat snel en effectief verbeteringen te realiseren in de dagelijkse omgang met mensen en verdieping van het eigen bewustzijn. Door de liefdevolle aandacht van Margot voelde ik mij al snel een beter en energieker mens. In mijn actieve periode bij Achmea was Margot direct betrokken bij preventie, reïntegratie activiteiten en individuele begeleidingen.’
Bert van Bolderick,
directievoorzitter Zilveren Kruis Achmea 1998- 2002
directievoorzitter Centraal Beheer Achmea
  2002 – 2007

 

“De training heeft mij evenwichtiger en effectiever gemaakt”.
‘Stilstaan bij bewegen. Daar had ik in 1999 geen ideeën bij. Totdat ik als directiesecretaris in een directietraining Margot Groot ontmoette.Ik verwachtte een ‘zweverig’ programma en was dus sceptisch. Maar het bleek een onverwachte confrontatie met mezelf te zijn.
Margot zette me letterlijk op mijn voeten en liet me voelen wat het effect van je lichaamshouding op je persoonlijke en professionele effectiviteit kan zijn. Margot heeft me in dit opzicht iedere ontmoeting daarna nieuwe inzichten gegeven. Dat heb ik voor mezelf concreet kunnen maken door deze in mijn optreden een plek te geven. Dat heeft mij evenwichtiger en effectiever gemaakt.
Elk jaar ga ik een paar keer ‘op herhaling’ bij Margot Groot omdat ik mezelf in mijn privéleven en werk wil blijven ontwikkelen.’
Marian Wagemakers, manager Imago Zilveren Kruis Achmea.

 

“Letterlijk en figuurlijk blijvend in je kracht”.
Margot weet op een heldere manier je vragen te vertalen zodat je onbewuste optimaal meewerkt om de antwoorden te vinden. Haar kennis van het lichaam en de wijze waarop je staat, als metafoor voor hoe je in het leven staat en gaat, is zeer treffend.
Margot laat je letterlijk en figuurlijk blijvend in je kracht staan.
Een mooie combinatie van lichaam en geest in coaching waarbij je diepgaande, maar vaak ook snel, resultaten behaald.’
Ans Tros, directeur School voor Coaching.  

 

“Door te ademen ben je aanwezig”.
‘In de loop van de dag voel ik dat ik kan ademen. We hebben daar een aantal oefeningen voor gedaan en het is heerlijk om te ervaren hoe het is om echt te ademen. Regelmatig pas ik het toe in o.a. vergaderingen en bij het houden van presentaties. Door te ademen ben je aanwezig.’
‘Op een plezierige manier krijg je dingen aangereikt die je verder in beweging zetten en je zelfkennis laten toenemen.’
‘De dag heeft bijgedragen aan een belangrijke koerswijziging in mijn loopbaan. Ik  ben nu begonnen aan de opleiding psychomotorische kindertherapie.’
Sanne, medewerker VU onderwijs.2008

 

“Een aantal vitale ontwikkelingen in mijn werk en in mijn persoonlijk welzijn.‘Margot is een integere professional die mij op persoonlijke en plezierige wijze heeft begeleid bij een aantal vitale ontwikkelingen in mijn werk en in mijn persoonlijk welzijn. Tijdens onze sessies heeft zij mij veel geleerd over mijzelf en heeft zij door middel van technieken en inzichten verdere professionele groei gefaciliteerd. Hoewel wij reeds langer dan 10 jaar geleden samenwerkten namelijk in 1998, gebruik ik nog steeds bewust veel van hetgeen Margot mij destijds aanreikte.’
Walter van Engelen 2008

 

Wat ik in 10 sessies in het individuele traject bij je heb geleerd is:
– luisteren naar mijn eigen lichaam;
– bewust worden hoe ik in het leven sta, zowel letterlijk als figuurlijk;
– bewust zijn van de manier van ademen en dat ademen niet alleen belangrijk is om te
blijven leven maar vooral ook hoe het mij kan helpen me beter te voelen;
– lief zijn voor mezelf. Voelen en ervaren van eigen behoeftes;
– beheersen van irritaties;
– meer vertrouwen krijgen;
– de pijn in mijn nek met ongeveer 80 à 90 procent te verminderen;
– mijn kuiten minder gespannen te laten zijn;
– meer te kiezen voor mezelf en lief te mogen zijn voor mezelf en er dus niet alleen voor anderen te zijn.
Annemieke van Basten, teammanager Customer Contact Center.

 

“Werken met mijn houding en mijn stem”.
Training van een dag:‘Ik was onder de indruk van Margot en alles wat er gebeurde. Het was een enorm inzicht waar ik mee terugkwam. Voor mij is het heel goed om met mijn houding en mijn stem te werken. Ik kan er heel concreet wat mee.’
Joyce, medewerker VU onderwijs. 2008

Open chat
💬 Heb je vragen?
Goedendag 👋
Hoe kan ik je helpen?