Het lichaam vertelt. Toen ik iemand in 1998 haar lichaam liet vertellen, naar aanleiding van haar zogenaamde burn-out en levenslange eenzaamheid, gebeurde het bij mij voor het eerst dat iemand contact kreeg met haar verloren tweelinghelft in de moederbuik. Om nog meer contact te maken met wat jouw  onderbewuste je te vertellen heeft  besloot ik een Hypnose-therapie opleiding te gaan volgen.

Later, in 2009 bleek dit thema bij een jongen van 13 de oorzaak te zijn van zijn depressies en angst voor nieuwe dingen. Ook de moeder, die bij de behandeling zat, bleek toen een verloren tweelinghelft te hebben. Sindsdien heeft ze het niet meer koud. Iets wat was ingezet toen ze na haar geboorte aan de kant werd gelegd, omdat er na haar onverwachts nog een kind bleek te zijn, maar dood geboren. Daar rouwde haar moeder toen om, i.p.v. blij te zijn met het levende kind. Zie ook “Het gemis van een  ongeboren tweelinghelft” Het verhaal van de jongen van 13.

2015 was, wat betreft de verloren tweelinghelften in mijn praktijk het topjaar. Er kwamen toen veel mensen met klachten waar het thema van een verloren tweelinghelft onder lag. Zoals jezelf verliezen in de ander, over-verantwoordelijk zijn voor de hele mensheid, zodat je je tempo, lijf, leden en leven verliest. Je gaat door overspanning uit je lijf en hebt moeite met aarden. Je verliest focus en concentratie. Doordat het gevoel van verlaten te zijn blijft bestaan, heb je moeite met het aangaan van binding van binnenuit met anderen.
Terwijl Alleen-geboren Tweelingen (ATers) hun overgevoelig zijn heel goed kunnen inzetten om synergie te creëren  in deze chaotische tijd. Zij kunnen juist door hun gevoelig-zijn en en door het leven ontwikkelde analytische geest de Bruggenbouwers zijn in de Nieuwe Tijd. Mits ze op een ontspannen wijze in zichzelf blijven, in hun eigen verticale as, de as die de aarde met het universum verbindt.

Iemand vroeg mij hier een lezing over te geven. Dat werden 6 keynote-presentaties.

In dat jaar bleek, op mijn 65e, dat ook ik een verloren tweelinghelft heb.  Ik heb mijn tweelinghelft en deze pijnlijke herinnering losgelaten. De uitslag op mijn armen, waar ik een aantal weken mee tobde, verdween toen binnen een dag als sneeuw voor de zon.

Bewust worden komt, zoals alles in het leven, op de tijd wanneer je er klaar en open voor bent. Het lichaam geeft de tekens aan en deze krijgen voor jou betekenis als je er contact mee kunt maken en er echt naar kunt luisteren. Daar is veiligheid, tijd en aandacht voor nodig.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?  info@stilstaanbijbewegen.nl of bel 0555345264