Herstel van SOLK

Je hebt lichamelijke klachten die niet goed te verklaren zijn.

Bij onderzoek is er geen ziekte of lichamelijke oorzaak voor jouw klachten te vinden.

Of er is wel een lichamelijke oorzaak gevonden, maar het is onduidelijk waarom jouw klachten zo heftig zijn, zo veel last geven of zo lang duren.

Artsen noemen die klachten onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK).

Gelukkig kunt je wél iets doen aan jouw klachten, ook al is de oorzaak onduidelijk. De alternatieve zorg, waar vaak energetisch wordt gewerkt, biedt veel mogelijkheden in deze nieuwe tijd.

Jouw gezondheid, gedachten, gevoel, gedrag en de steun van anderen hebben invloed.
Door dingen anders te doen en te bekijken, leer je met de klachten om te gaan. De klachten kunnen blijven bestaan, maar dienen je nu doordat er een grens wordt aangegeven. Het zegt dat je iets niet moet eten, of dat je moet stoppen met bijvoorbeeld gamen, met aardig zijn voor anderen, of dat je toe mag geven aan jezelf. Op den duur heb je minder last van jouw klachten.

Iedereen heeft wel eens klachten die niet goed te verklaren zijn. Vaak gaan ze vanzelf over. Worden de klachten erger? Heb je er lang last van? Maak je je zorgen? Of komen er andere klachten bij? Dan ga je naar jouw huisarts. Als hij het niet kan verklaren zoek dan hulp bij www.Stilstaanbijbewegen.nl

Jouw huisarts heeft je onderzocht en er is geen lichamelijke oorzaak voor jouw klachten te vinden. Geen ziekte, beschadiging of andere aandoening die de klachten kan verklaren. Of er is wel een oorzaak gevonden, maar het is onduidelijk waarom jouw klachten zo heftig zijn, zo veel last geven of zo lang duren. Vaak opent dit de deur via de alternatieve wereld waar holistisch met je wordt omgegaan naar bewustwording. Je wordt jouw eigen waarnemer en door bewustwording jouw eigen healer. Je leert jezelf managen.

De huisarts noemt die klachten SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten; Somatisch betekent ‘lichamelijk’). Dus in de naam SOLK spreekt men van dubbel lichamelijk, terwijl het m.i. beter psycho-somatisch genoemd kan worden, zoals het vroeger werd genoemd of ‘somatoforme klachten’. Maar dan missen we het “onverklaarbare”, een belangrijk woord in onze westerse samenleving. Je kunt iets ook niet verklaren, als je er onbewust van bent.

Het zijn lichamelijke klachten die veel last kunnen geven. Je verzint het niet. Gelukkig is er wel iets aan te doen, zodat je er op den duur minder of geen last meer van hebt.

Bijvoorbeeld buikpijn: Buikpijn kán een lichamelijke oorzaak hebben, bijvoorbeeld een buikgriep. De buikpijn is dan goed te verklaren. Nadat de buikgriep is genezen, verdwijnen de klachten. Vaak is er bij buikpijn géén lichamelijke oorzaak te vinden. De pijn is dan niet te verklaren. Of er is wel een lichamelijke oorzaak (zoals een buikgriep), maar de buikpijn blijft langer dan verwacht (ook nadat de buikgriep is genezen). Soms is het oude pijn uit jouw kindertijd. Uit de tijd dat je niet bij je gevoelens mocht of kon komen. Of heeft het genetische of karmische oorzaken. Het kan ook met hoe je staat te maken hebben, als je voeten niet dragen, moeten rug of schouders het opvangen. Houding en levenshouding hebben met elkaar te maken.

Andere voorbeelden zijn:
ernstige vermoeidheid
concentratie- of geheugenproblemen
maagklachten, zoals misselijkheid
darmklachten, zoals diarree, verstopping, winderigheid
(lage) rugpijn en andere spier- en/of gewrichtspijnen
hoofdpijn of nekpijn
duizeligheid of evenwichtsproblemen
hartkloppingen, benauwdheid of pijn op de borst
pijn (na een aandoening of blessure)

Heb je last van SOLK, neem dan contact met me op Tel. 0612448340