Ik had al een paar weken last van vermoeidheid en pijnen op verschillende plaatsen in mijn lichaam.
Wat ik ook maar deed om mijn energie terug te krijgen, door meer rust te nemen, naar buiten te gaan, wandelen, vroeger naar bed, de vermoeidheid verdween hierdoor niet. Voor de pijnen lette ik heel goed op mijn voeding door suiker en zuivelproducten zoveel mogelijk te vermijden en gezonder te eten. Ook dat hielp niet veel. Ten einde raad vroeg ik Margot wat ik hieraan kon doen. Zij zag vrij snel waar het aan lag. Ik had namelijk last van een aantal vreemde entiteiten in mijn energieveld die al deze klachten veroorzaakten.
Ze had ze zelfs in mijn huis, de tuin en in mijn auto ontdekt. Op afstand! Het was zo fijn dat ze deze niet alleen ontdekt had maar ze ook zelfs meteen bij mij en uit mijn omgeving weg kon halen.
Ik merkte daarna dat ik mij veel lichter voelde en de pijnen verdwenen waren. Ik ben Margot heel dankbaar dat zij met haar gave mij hier vanaf kon helpen. Het is een hele opluchting en ik voel mij nu daardoor wat meer bewuster en met meer vertrouwen in het leven staan.”
Fredy 2021

Mijn hoofd is weer leeg doordat je de entiteiten in het licht hebt gezet.
Even een kort berichtje zoals beloofd.
Ik ben enorm opgeknapt na jouw hulp om Ans naar het licht te sturen. Ook de andere 9 die me lastig vielen, zijn denk ik, goed vertrokken.
Mijn hoofd is weer als vroeger…….rustig.
Nu pas besef ik hoe onrustig het in mijn hoofd was.
Ook had ik vaak het idee dat er een soort van filmpje in mijn hoofd afspeelde.
De mensen die ik daar zag, spraken meestal Duits of Engels en ik kon het vloeiend meepraten. Terwijl ik dat in het echt niet zo goed kan.
Zonder dat mijn dochter hiervan wist, was ze verbaasd dat het zo goed ging tussen haar en haar man, die soms zo vreemd deed. En haar dochtertje, vlijde zich ineens zoals vroeger tegen mij aan. Ans, ofwel de schoonmoeder en oma was echt in het licht gezet.” (Aanvulling van Margot:Ans wilde pas weg, nadat ik (Margot) eerst haar boodschap had overgebracht. Daarvoor moest ik echt onderhandelen.)
Marja november 2019

Achteraf had ik last van ongewenste entiteiten, vreemde energieën.

Gevoelens goed kunnen verwoorden is soms moeilijk. Dat geldt ook voor het omschrijven van de lichamelijke toestand(en).

Als er na een behandeling vrij plotseling een scherp contrast ontstaat in hoe je je dan voelt weet of overzie je pas hoe je toestand voorheen was.

Dat overkwam mij bij een behandeling door Margot.

Als iemand het me vooraf had gevraagd zou ik mijn toestand beschreven hebben als belabberd, zonder veel nadere omschrijvingen te kunnen geven.

Nu, een nacht na de behandeling, gaat dat veel beter.

Nu kan ik zeggen:

Mentaal: was er een dichte mist in mijn hoofd waardoor helder denken uitgesloten was.

Fysiek: een groot gebrek aan energie en, door de duur van de toestand, behoorlijk extreme moeheid.

Normaal inslapen en doorslapen was onmogelijk.

Voorheen voelde ik me apathisch & lusteloos.  Had ik nergens zin in (ook niet in leuke dingen) en voelde me zwaar bedrukt zo niet depressief.

Ik zat hiervoor bij Henk, haar man, die merkte op dat ik last had van ongewenste entiteiten. Hij riep Margot erbij.

Al dat alles verdween als sneeuw voor de zon in pakweg 30 seconden toen Margot de ongewenste entiteiten waar ik last van bleek te hebben, kon verwijderen en naar hun hemel begeleidde.

In één klap voelde ik me opgelucht en bevrijd van een zware last. Emotioneel: de zon ging weer schijnen.  En hoe!

Nog zeer bedankt voor je ingrijpen, het maakte en maakt nog steeds een  groot verschil,

Hans januari 2019.

Sterke verbetering rugklachten

Sinds mijn late tienerjaren heb ik last van lage rugklachten gehad. Soms zeurend, soms heftig met acute spit. In al die jaren heb ik diverse artsen en therapeuten bezocht, met wisselend succes. Het laatste jaar namen mijn rugklachten toe zonder dat ik de aanleiding kon vinden. Oa. Met die vraag kwam ik bij Margot.

We zijn gestart met lichaamsgerichte oefeningen waarbij ik me er bewust van werd dat ik achterover leunde en vooral op mijn hielen stond en dat mijn adem, ondanks oefening, de neiging had om in mijn bovenlijf te blijven. Ik ademde als het ware niet door naar beneden, naar mijn bekken.

Hierna hebben we gewerkt met voorouder energie en met energie uit een vorig leven. Via regressie- en hypnotherapie zijn mijn rugklachten grotendeels verdwenen. Het enige dat ik nu doe is 2x per week enkele spierversterkende oefeningen voor ‘onderhoud’ en ter preventie.

Ik ben erg opgelucht en heel dankbaar dat mijn rugklachten grotendeels verdwenen zijn. Sinds de behandelingen bij Margot ervaar ik meer kracht en maak ik stappen die ik al langer wilde zetten, maar waar ik maar niet toe kwam. In zijn algemeenheid ervaar ik dat het dagelijkse leven me minder energie kost.

Vrouw (52), leidinggevende functie en parttime coach, 2018.

Caroline Konijn voelt zich geïnspireerd

Vanmorgen gestart met een cadeautje 💛 voor mijzelf: een individueel traject bij Margot Groot van www.stilstaanbijbewegen.nl

Een aantal individuele sessies helemaal voor en over mij. Een uitnodiging om weer een laagje dieper te gaan en om een voor mij nieuwe methodiek zelf te ervaren. In mijn werk is het ook belangrijk om met mijn eigen verhaal aan de slag te gaan en nieuwe methodieken ook zelf te ervaren.

Zij werkt vooral met de lichaamstaal op een manier waar ik al jaren naar op zoek was. Heerlijk om nu aandacht aan mijzelf te geven en tegelijkertijd deze methodiek te ervaren en te leren. Om vervolgens dit ook weer door te kunnen geven! 🤗

Margot is een zorgzame en betrokken vrouw die je enorm verder kan helpen in je reis om in je kracht te komen! Ze is krachtig in haar woorden, maar minstens zo krachtig in haar houding en de klant in zijn/ haar juiste houding te zetten. Je voelt je enorm welkom bij haar en gaat altijd met de juiste antwoorden naar huis!
2017 Joyce Koffemans Bio resonantie therapeut

Combi van stevigheid en zachtheid.
Ik heb in 2015 heel fijn samengewerkt met Margot in mijn eigen reis rond mijn eigen lijf. Door de begeleiding van Margot ben ik bewuster geworden van mijn lijf en heb ik ervaren hoe het is om vol in mijn lijf aanwezig te zijn. Margot brengt een mooie combi van stevigheid en zachtheid, waardoor ik mij makkelijk kon overgeven aan haar als begeleider. Het is en blijft bijzonder hoe kleine aanpassingen in houding en beweging een blijvend grote impact kunnen hebben in het functioneren.
Pieter H 25 07 2017

Opnieuw voelen
Een vrouw met levenservaring, die me kan helpen eerlijk naar mezelf te kijken, dat is wat ik zocht. Een vrouw, die uit ‘meerdere vaatjes kan tappen’. Vragen te beantwoorden vanuit het hoofd en het hart, de verbinding te herstellen, opnieuw te voelen. Bij Margot vond ik dat, maar nog veel meer. Ervaar het zelf, en ga met Margot op ontdekkingsreis. Je zal er nooit spijt van krijgen. Of je nu in een crisis zit, of gewoon ‘een onderhoudsbeurt voor de ziel’ nodig hebt.
Carola ter Braak 26 08 2016

Margot Groot is een uitstekende docent/lerares. Ze leeft en leert haar vak met grote betrokkenheid en hartstocht.
Onze eerste ontmoeting hadden wij in 1989. Toen was ik haar student tijdens mijn studie Docent-Drama aan de HKU in Utrecht.
Drie jaar had ik les van haar in beweging en bewegingsmethodiek. „Embodiment“ op hoog niveau gericht op zowel veeleisende esthetische doelstellingen als ook gericht op psychofysieke groei middels beweging.
In 1998 zijn wij in Lingen in Duitsland begonnen onder het dak van de Hochschule Osnabrück de studierichting Theaterpedagogiek op te richten.
Wij vroegen aan Margot bij ons bewegings- en bewegingstheaterlessen te geven. Ze vond het idee prima en is sindsdien een belangrijke en impulsgevende collega in ons team.
De studenten waarderen haar lessen als erg belangrijk in hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling. Ze noemen haar „de ziel van het instituut“.
Enkele jaren geleden werd aan haar vanuit de hogeschool de rang „Professorin h.c.“ verleend.

Diplom Theaterpädagoge
Jörg Meyer (LfbA)

Hochschule Osnabrück – Campus Lingen
Fakultät Management, Kultur
und Technik
Institut für Theaterpädagogik
Baccumer Straße 3
49808 Lingen
Germany
Tel. 00 49 (0)591- 800 98 – 426
Fax 00 49 (0)591 – 800 98 – 492
http://www.hs-osnabrueck.de

Inzicht en een nieuw perspectief op mezelf
Ik kwam bij Margot met de vraag om mijn voorouder- energie te onderzoeken, maar ze kwam al snel tot de conclusie dat mijn probleem, beter te herleiden viel via karmische energie. Ik was verbaasd, wist eigenlijk niet wat dat inhield, maar de volgende sessie ging ik in trance terug naar een vorig leven. Ik kreeg een doorkijkje naar een ander leven in een andere tijd en in een ander werelddeel. Een leven dat thematisch heel erg verwant is aan mijn leven van nu. Dit gaf me inzicht en een nieuw perspectief op mezelf en hoe ik hier en nu functioneer. Behalve het inzicht dat het gaf, doorvoelde ik zeer sterkte onverwerkte emoties uit dat andere leven, emoties die bij Margot op de bank via de persoon die ik nu ben een uitlaat kregen. Na de sessie voelde ik me veel lichter en vrijer, want dat onverwerkte verdriet heeft me blijkbaar  al langer in de weg gezeten. Het was een onwennige ervaring, maar ik voelde me veilig bij Margot en door haar doelmatige aanpak voelde het ook als een heel zinnige stap in mijn eigen ontwikkeling. Ik kijk er dankbaar op terug. Ze werkt aandachtig, liefdevol en doelmatig.”
Magda Augusteijn augustus 2016

Weer volledig in mijn eigen kracht
Toen ik bij Margot kwam was ik door traumatische ervaringen heel erg van mijn eigen kern verwijderd. Door coachen, lichaamstherapie en healing heeft Margot mij geleerd om weer volledig in mijn eigen kracht te kunnen staan. Dit doet ze door je letterlijk weer goed op je voeten te zetten en van daar uit komen alle blokkades die op dat moment opgeruimd en geheeld mogen worden naar voren. Want waarom blokeer je, wat kan je er aan doen en hoe kun je er mee omgaan. Dit zijn allemaal hele waardevolle leer momenten geweest voor mij. Ook heb ik een aantal prachtige zielenreizen mogen maken en daarmee een aantal vorige levens mogen helen. Doordat ik deze regressietherapie, onder deskundige begeleiding van Margot, heb mogen ervaren heb ik meer inzicht gekregen in herhalende patronen in mijn leven en omdat ik ze heb mogen helen zijn ze opgelost en mag ik nu nieuwe patronen ontwikkelen die passen in dit leven en bij wie ik NU ben. Bij Margot ben ik weer meer in contact gekomen met mijn hooggevoeligheid en dus weer meer met mijn authentieke Zelf. Hier zal ik de rest van mijn leven op door blijven bouwen, zelf, maar waar nodig zeker weer met de deskundige en liefdevolle begeleiding van Margot! Met deze deskundige en liefdevolle begeleiding is Margot namelijk in staat je een van de mooiste geschenken terug te kunnen geven die er is, je eigen Zelf.
Liza Zijlstra augustus 2016

Het leven lacht me weer toe 
Bijna een jaar geleden kwam ik bij Margot met het gevoel dat het leven tegen zat. Na een intensief traject, wat niet altijd even gemakkelijk was, lacht het leven me weer toe. Margot liet me met veel respect en op een liefdevolle manier contact maken met mijn lichaam. Door beter in mijn lijf te zijn en door beter te voelen, stroomt het leven weer. Door de inzichten die ik gekregen heb, kan ik dingen verwerken en is niet alles zo zwaar meer. En…… door samen een beeld te vormen en te visualiseren van de voor mij ideale man, is deze man ook daadwerkelijk in mijn leven gekomen.
December 2014

Voor het eerst mijn lichaam echt laten ervaren.
Vanwege meervoudige posttraumatische stress had ik ernstige lichamelijke klachten en was ik door alle traumatische ervaringen het contact met mijn lichaam compleet kwijt geraakt. Margot heeft mij met haar zeer effectieve aanpak voor het eerst mijn lichaam echt laten ervaren. Voor het eerst in jaren kon ik voelen wat goed en slecht is voor mijn lichaam. Ik kan me nu eindelijk thuis voelen in en blij voelen met het lijf dat ik heb gekregen en waarvan ik inmiddels beter dan ooit realiseer dat ik er naar moet luisteren en er zuinig op moet zijn. Margot heeft dit op een ongekend zachte en lieve manier gedaan waardoor de pijn van de confrontatie meer dan verzacht werd. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.’
Een communicatiemanager uit Amsterdam 2007

Gegrond zijn, de manifestatie hier op aarde
Het is voor mij hard werken geweest om gegrond en geaard te zijn. Margot heeft mij in dit proces weer een aantal belangrijke stappen verder geholpen. Ze heeft mij op verschillende manieren laten voelen wat het betekent om je lichaam heel bewust te ervaren. Ze heeft me bewust gemaakt, hoe bijvoorbeeld kleine veranderingen in je houding al een groot verschil kunnen maken. Het verschil ervaren tussen wel en niet in je lichaam zijn waren ontroerende momenten. Dit zijn ervaringen die je volgens mij alleen kunt begrijpen als je ze zelf ervaren hebt.  Ik weet inmiddels dat gegrond zijn, de manifestatie hier op aarde, van essentieel belang is voor een stabiele persoonlijke ontwikkeling.
Carola Pelder –  coach, eigenaresse Geluksboetiek en Aandacht is Groei.

Met een andere intentie mijn lichaam ervaren.
Een man, thans 71 jaar, was na het herseninfarct na 2,5 jaar zover gerevalideerd  dat hij weliswaar lopen kon, maar moeizaam en met veel pijn in het gehele linkerbeen.Hij bleef tevens moe en futloos. De specialisten hadden hem gezegd dat hij daarmee moest leren leven, en dat hij wel voor altijd moe zou blijven. Bij mij leerde de man met een andere intentie zijn lichaam ervaren: Aandachtig en liefdevol. In 1998 was veel gebeurd wat verdriet gaf. Als manager van een grote organisatie ging hij desondanks gewoon door, tot zijn pensionering aan het einde van dat jaar.
Bij mij kon hij daar openlijk uiting aan geven. De zorgen verdwenen en het genieten begon weer.Hij heeft nu zoveel energie dat hij zijn postduiven weer zelf kan verzorgen, inkorven voor de wedvluchten en zelfs weer tuiniert. Bovendien staat hij rechter op dan voor zijn herseninfarct en is hij meer relaxed en minder stressgevoelig. ‘Dit alles betekent in feite een nieuw leven voor mij’, aldus zijn eigen zienswijze.

Normaal slaap ik slecht, nu is dat over.
Het(eerste) bezoek is bijzonder goed bevallen, vooral omdat ik direct een vertrouwd gevoel bij je heb gekregen.
Ik had gisteren gelijk al een voordeel,bijvoorbeeld bij het uit-parkeren van mijn auto draai ik mijn hele lichaam, om te kijken of ik naar achteren kan rijden daarbij heb ik altijd veel pijn in mijn bovenrug. Nu helemaal niets…
Ik heb ook heel goed geslapen. Normaal slaap ik slecht, ga ik moe naar bed, duurt het lang voordat ik slaap en word ik vaak wakker. Gisteren ging ik moe naar bed en slliep vrij snel, ben een keer wakker geworden door een vervelende mug die me prikte.
Groetjes van Yvonne.

Meer ruimte voor mezelf innemen, lichter in mijn denken en doen.
‘Ik heb de fysieke cursus wekelijks bij Margot gevolgd. Ik vind het verrassend hoeveel effect deze cursus op zowel mijn lichaamshouding als op mijn klachten in rug en bekken heeft gehad. Daarnaast ook het effect van een houding die verandert (bijv. lopen en staan) door de oefeningen die we deden. Dit had ook weerslag op mijn kijk naar buiten. Meer ruimte voor mezelf innemen, lichter in mijn denken en doen. Zo merkte ik dat iedereen zijn eigen resultaten behaalde. Een concrete cursus waar je fysiek bezig bent met oefeningen die effect hebben op lichaam, geest en vooral ontspanning. Waar je even uit je hoofd kan komen. Margot heeft in de loop van de jaren veel opleidingen gevolgd en les/cursussen en trainingen gegeven.
Mijn enthousiasme beweegt me om jullie deze informatie door te geven. Ik vind het een echte aanrader!’
Joke Venhorst