Voorouder- energie

We kunnen via ons lichaam contact maken met de energie van onze voorouders. Soms zitten blokkades in ons en worden ze al generaties lang gedragen en doorgegeven door onze voorouders.

We worden niet alleen met pap gevoed. Ook met overtuigingen en levenshoudingen van vorige generaties. Meestal gebeurt dit onbewust omdat het gewoon is. Het kan zo diep zitten, het zit ons in de genen. We zijn verbonden niet alleen met onze familie, we hebben ook culturele bindingen die met het gebied te maken hebben waar we in oorsprong vandaan komen.

Soms hebben onze voorouders geleden door oorlog, verhuizing, uitzetting, de dood, miskraam, incest, scheiding en dit verdriet hierover heeft geen plaats gekregen. Men heeft een overlevingsstrategie ontwikkeld waarin het niet gevoeld hoefde te worden. En zo kan hun verdriet onbewust zijn doorgegeven aan jou. Je kunt verantwoordelijkheid voelen en daardoor een gedrag ontwikkeld hebben door steeds de verantwoordelijkheid van anderen over te nemen. Of je kunt verdriet, boosheid, eenzaamheid, minderwaardigheid, of weerstand hebben overgenomen. Dit past soms niet in jouw levenssituatie, je hebt misschien alles juist mooi op orde. Of je draagt het zonder dat je het gewaar bent, je hele leven al met je mee en krijgt nu last van iets, bijvoorbeeld last van je bekken of rug. Als de fysieke mogelijkheden zijn uitgesloten en een van jouw ouders daar ook al last van had, dan is het vaak zo dat dit uit jouw voorland komt. We kunnen daar contact mee maken, door de energie of aandacht af te stellen op die van jouw vader of jouw moeder door letterlijk in hun voeten te gaan staan. Zij waren weer kinderen van hun ouders. Zo kunnen we terug gaan en tot in de 7e generatie letterlijk fysiek voelen wat deze voorouder ervaren heeft. Je kunt de voorouder een stem geven om bijvoorbeeld hun verdriet bij hen en bij jou te helen. Je brengt de emotie terug naar de juiste plaats zodat daar geheeld kan worden en het los gemaakt kan worden van het energetische koord waarmee het verdriet jou en jouw voorland verbond.

Door met respect en liefde contact te maken met voorouder energie kunnen we energetische blokkades beïnvloeden en opheffen, niet alleen bij onszelf maar ook in de voorouderlijke lijn en de lijn van onze nazaten. Dit kan een verhelderende, verschonende, verlichtende en vooral bevrijdende werking hebben. Jouw voorouders  gaan  weer terug naar het licht, of ik zend ze daar naartoe als ze daar nog niet waren. Ze gaan naar de  tussenwereld, de andere zijde, het universum of hoe je de zielenwereld ook maar noemt.

We kunnen ons gesteund voelen door ons achterland, en met trots NU een plek innemen op aarde en deze ervaring aan onze kinderen meegeven.

Iedereen is in wezen een vrij en onafhankelijk mens.

Sinds het voorjaar 2021 kun je een artikel vinden over genetisch bewustwording, in het blad ” Spiritualiteit” van Evike.

In deze tijd kunnen we datgene wat we hebben meegekregen en ons niet dienen veranderen.

Daarmee help je niet alleen jouzelf, maar ook de zielen van jouw voorouders door hen uit te laten spreken wat de meesten als geheim of als pijn in het graf hebben meegenomen en

je helpt jouw nazaten, doordat je hebt opgeruimd.

artikel-genetische-bewustwording-voorjaar2021