Voeding

We kijken samen of de voeding die je tot je neemt goed is voor jou, gezien vanuit het fysieke en geestelijke perspectief. Waarnemen is eigenlijk je bewust worden van de lichaamssensaties een soort proeven. Dit geldt ook bij het eten: Eerst komt de geur, dan komt het proeven, als we iets eten, maken we datgene wat van buiten komt, onszelf eigen. Hier is tijd en ruimte voor nodig waar je speciaal voor gaat zitten. In mijn intake vraag ik vaak aan mensen wat eten voor hen betekent en hoe ze het tot zich nemen. Het kan soms zijn dat mensen tijdens het journaal, of een film eten, zodat het eten een onbewuste handeling is, omdat de sfeer van het journaal, of wat dan ook gezien wordt ook naar binnen wordt geslikt. Of mensen verkeren al etend in onprettig gezelschap en maken ruzie. Dit heeft invloed op hoe eten wordt verteerd en kan ziekmakend zijn. Het slikken van eten en van woorden om je heen kunnen beiden ziekmakend zijn

Wanneer ik groepstrainingen geef, thuis of buitenshuis, wordt er tijd, ruimte en aandacht besteed aan het eten.

Tijdens het eerste gesprek komen naast de algemene gegevens ook de eetgewoonten aan bod.

Wat er wordt gegeten kan invloed hebben op bepaald gedrag of andere problemen. Vooral gevoelige kinderen reageren heel sterk op bepaalde voedingsstoffen en/ kleurstoffen.

Veel consumptieproducten worden gemanipuleerd, waardoor er mogelijk voedselallergie ontstaat. Met de bio-tensor meet ik dan of er allergie is op bepaalde soorten voeding. Soms adviseer ik te stoppen met bijvoorbeeld het tot zich nemen van suiker- en koemelkproducten of light-dranken en kijken we of de buik en hoofdpijnklachten verdwijnen. Ik verwijs soms door naar mijn man, Henk Nagel, die met behulp van de Bioresonantie techniek het lichaam kan doormeten en reinigen.