Drainage

Drainage is belangrijk. Al eeuwen lang, paste men drainage toe op het land en bij gebouwen uit de oudheid. Ons lichaam is als een gebouw, een landschap.
In deze hectische maatschappij wordt ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke of geestelijke vorm. Slechte stoffen in voeding werken als vergif en stress is een geestelijke vorm van vergif. Deze stoffen moeten worden afgevoerd, want als drainage niet gebeurt, neemt het lichaam steeds slechter voedingsstoffen op en wordt het moeilijker emoties te verwerken en gezond te blijven. Suiker of gekleurd snoepgoed kan bijvoorbeeld over-activiteit veroorzaken. Het is van belang dat je regelmatig je lichaam helpt in het verwerken en afvoeren van afvalstoffen.

Door met aandacht te eten, te drinken en vooral te bewegen en door te ademen wordt het circulatiesysteem gestimuleerd.

Daarom is waarnemen hoe je staat en gaat in het leven heel belangrijk. Het gewicht op eigen, dus 2! hele voeten, zodat de afvoer van stoffen gestimuleerd wordt. En je meer grounding dus rust krijgt op de plek die je natuurlijk inneemt. Je gaat dan anders ademen. Adem hoef je eigenlijk niet te halen, het is gratis en kost niets. Dit gaat dan op voor zuivere frisse lucht,  ook in huis en vooral in de slaapkamer. Bij het ademen gaat het vooral om de uitademing. Adem je voldoende uit dan volgt de inademing vanzelf.  Sommigen hebben echter een hoge adem. Zij gebruiken alleen de spieren die bij de hulpademhaling van belang zijn. De adem gaat zodoende niet door de flanken naar de buik en dat beïnvloedt het verteringssysteem. Verteren is voor mij het eigen maken van voedsel. Niet alleen voedsel, ook emoties worden in de buik eigen gemaakt door de darmen verwerkt,  af gescheiden naar het bloed of ontlast dmv van poep en pies.

Soms, als mensen naast de ademtechnieken extra drainage nodig hebben geef ik oefeningen op de nieren, massages, of geef ik een pulsing, dit zijn pulserende bewegingen, die door het gehele liggende lichaam heen golven, of ik geef Reconnective healing.

Of ik adviseer Solidago druppels in water, of Weegbree thee, om de nieren te stimuleren.

Indien nodig, geef ik voetbaden met essentiële oliën, Roosmarijn druppels zorgen voor extra aarding of lavendel heeft een kalmerende werking.

Veel water drinken is aan te raden, dan wordt alles schoon gespoeld. Vooral ook na een behandeling waarbij altijd van bewustwording sprake is en gifstoffen los raken. Het drinkwater wordt bij ons in huis extra gezuiverd door waterfilters. Er bestaan diverse water-zuivering-systemen. Er bestaan kannen met koolstoffilters, of je kunt filters in de waterleiding aanbrengen. Extra gezuiverd water kan de afvalstoffen, die door het leven vrijkomen, beter op nemen.