VERLOREN TWEELINGHELFT

Het lichaam vertelt. In 1998 liet ik iemand via haar lichaam vertellen, naar aanleiding van haar  burn-out en levenslange eenzaamheid. Ze kon vaak zo onbedoeld boos reageren. We zochten haar boosheid op wat gepaard ging met lichaamsspanning, en toen, het gebeurde bij mij  voor het eerst, kreeg ze contact met haar verloren tweelinghelft in de moederbuik. Toen ze haar ervaring een plek had gegeven verdween haar burn-out en kon ze weer verder gaan met het ontdekken hoe krachtig haar lichaam zonder boosheid en lading kan zijn en ontspannen verder gaan met haar leven.
Om nog meer contact te maken met wat ons onderbewuste ons te vertellen heeft, besloot ik een Hypnose-therapie opleiding te gaan volgen, gevolgd door een opleiding in Deep Memory Processing.

Later, in 2009 bleek dit thema bij een jongen van 13 de oorzaak te zijn van zijn depressies en angst voor nieuwe dingen. Ook de moeder, die bij de behandeling van haar zoon zat, bleek een verloren tweelinghelft te hebben. Sinds haar behandeling over de leegheid die je kunt hebben bij het verlies van een tweelingdeel in de moederbuik, heeft ze het niet meer koud. Deze kou was ingezet toen ze na haar geboorte aan de kant werd gelegd, omdat er na haar onverwachts nog een kind bleek te zijn, maar dood geboren. Daar rouwde haar moeder toen om, i.p.v. blij te zijn met het levende kind. Zie ook “Het gemis van een  ongeboren tweelinghelft” Het verhaal van de jongen van 13.

2015 was, wat betreft de verloren tweelinghelften in mijn praktijk het topjaar. Er kwamen toen veel mensen met klachten waar het thema van een verloren tweelinghelft onder lag. Zoals jezelf verliezen in de ander, over-verantwoordelijk zijn voor de hele mensheid, of de neiging om anderen te “pleasen”. Je gaat door over of onderspanning uit je lijf en hebt moeite met aarden, op eigen voeten te staan. Je verliest focus en concentratie. Doordat het gevoel van verlaten te zijn blijft bestaan, heb je moeite met het aangaan van binding van binnenuit met anderen. De angst weer verlaten te worden, maakt het moeilijk om partner-relaties aan te gaan. Deze mensen vallen juist op mensen die daar ook moeite mee hebben. De liefde moet je verdienen door het grote nut, de ander te dienen. Dit kost energie en dat kan soms ineens op zijn, omdat je jezelf niet kunt voeden. Veel Alleen geboren Tweelingen hebben extra vitamine B12 nodig.

Alleen-geboren Tweelingen (ATers) hebben al in de buik geleerd met hun antennes te voelen. Ze kunnen daardoor hun overgevoelig zijn heel goed inzetten om synergie te creëren. Vooral  in deze chaotische tijd zeer waardevol. Zij kunnen juist door hun gevoelig-zijn en door het leven ontwikkelde analytische geest de Bruggenbouwers zijn in de Nieuwe Tijd. Mits ze op een ontspannen wijze in zichzelf blijven, verbonden in hun eigen verticale as, de as die de aarde met het universum verbindt.

Iemand vroeg mij in 2015 hier een lezing over te geven. Dat werden 6 keynote-presentaties.

In dat jaar bleek, op mijn 65e, dat ook ik een verloren tweelinghelft heb. Ik tobde al weken met uitslag op mijn onderarmen. De dokter, ook mijn geliefde man, een Bioresonantietherapeut, hadden hier geen antwoord op. Dus ik ging naar een hypnotherapeut. Ik heb mijn tweelinghelft en deze pijnlijke herinnering ervaren en daarna een plek gegeven. De uitslag op mijn armen, verdween toen binnen een dag als sneeuw voor de zon. Armen zijn om te omarmen en naar je toe te halen of afstand te houden. Ik moest stoppen zei zij, haar, mijn ongeboren tweelinghelft naar mij toe te halen. Het gekke is, dat ik mijn hele leven slaap met een extra kussen voor mijn armen. Ik omarmde dus steeds mijn verloren tweelinghelft. Nu omarm ik de kussens als gewoonte, omdat dit lekker slaapt.

Bewust worden komt, zoals alles in het leven, op de tijd wanneer je er klaar en open voor bent. Het lichaam geeft de tekens aan en deze krijgen voor jou betekenis als je er contact mee kunt maken en er echt naar kunt luisteren. Daar is veiligheid, tijd en aandacht voor nodig.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?  info@stilstaanbijbewegen.nl of bel 0612448340

Delen:

VOICE DIALOGUE

Voice Dialogue: Via lichaamswaarneming maak je contact met de verschillende stemmen, rollen of stemmingen in je zelf. Deze stemmen komen in het dagelijkse leven naar buiten of juist niet. Ze zijn wel zichtbaar en voelbaar door bepaalde lichamelijke houdingen en levenshoudingen. Wij zijn altijd afhankelijk van onze omgeving, (het weer,

Lees Meer »

DEEP MEMORY PROCESSING, REÏNCARNATIE

Deep Memory Processing  In ons onderbewustzijn dragen wij mensen het gewicht van ons verleden met ons mee in ons lichaam, in onze lichaamscellen en in onze energievelden. Of wel, we hebben een celgeheugen. Alle ervaringen worden in lichaamscellen opgeslagen en hebben hun energetische werking op en in ons. Je lichaam

Lees Meer »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ↓

Stilstaan bij bewegen, de taal van het lichaam herkennen.

In 2013 is bij de uitgever Conferent dit boek van mij uitgekomen.

Sta je wel eens stil bij hoe je beweegt, bij hoe je voortgaat, bij hoe je zit? Wat wil dit jou zeggen? Voelt het goed? Zou het beter kunnen? Of weet je dat niet? Bewustwording van deze vragen is de sleutel om te veranderen en je daardoor beter te voelen. Bewust worden door waarneming is constateren wat er is.

‘Stilstaan bij bewegen’ is gereedschap voor jezelf, voor managers, trainers en voor iedereen die anderen persoonlijk of professioneel begeleidt of leiding geeft. Door je waarnemend bewustzijn te ontwikkelen kom je tot een beter voelen in het lichaam en daardoor tot meer genieten en beter presteren in werk en privé-leven Als je in staat bent met jezelf als trainer, coach, begeleider aan de slag te gaan met theorie, praktijk en oefeningen kun je anderen gemakkelijker begeleiden.

In dit boek tref je informatie aan over anatomie, bewegen en kennis van het lichaam. Dit zijn de ingrediënten om bewust te worden van hoe je gaat en staat. De basis van het lichaam, dus hoe je erbij staat, beïnvloedt de lichaamsbeleving en de taal van het lichaam. De vele oefeningen helpen om aan de slag te gaan met jezelf en daardoor kun je anderen helpen beter te ervaren wat het lichaam wil zeggen. Bewuster zijn is de winst voor iedereen, voor jou zelf, voor jou als manager, coach, begeleider en, als het gaat om een organisatiecontext, voor de organisatie als geheel.

Paramedisch Natuurkundig Therapeut Coach in Zelfmanagement

Stil Staan Bij Bewegen

Het is tijd om je verhaal te delen.
Maak nu een afspraak via het onderstaande knop.

Bezoekadres:

Stil Staan Bij Bewegen

Molenhof 14

7321 BZ Apeldoorn

Tijden kunnen afwijken!

Maandag – Vrijdag 10:00 – 18:00

Zaterdag – Zondag 10:00 – 12:00

Contact:

E-mailadres: info@stilstaanbijbewegen.nl

Telefoonnummer: +31612448340

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ↓

Open chat
💬 Heb je vragen?
Goedendag 👋
Hoe kan ik je helpen?