Presentatie Stilstaan bij bewegen 

Op maandagavond 8 januari 2018

Spreker: Margot Groot

Thema:
Stilstaan bij bewegen

Stilstaan bij Bewegen

In mijn praktijk “Stilstaan bij Bewegen” gebruik ik een eigen methode. Ik ga ervan uit dat hoe de mens het gewicht op aarde neerzet, bepalend is voor de ademhaling, de beleving van zichzelf en de wereld om zich heen. Deze avond gaat het speciaal over het belang van de adem en de psoas. Deze kunnen ervoor zorgen dat we minder in ons hoofd en meer in ons eigen bekken het kracht- centrum verbonden zijn. Ze gebruikt daarbij meer de TAO technieken.

Ik geef mijn hele leven al les in beweging aan theater en drama studenten bij voorheen de Hogeschool in Utrecht, en momenteel aan de Fachhochschule te Lingen in Duitsland waar ik ben  benoemd tot Professor HC.  Als therapeut en coach werk ik in mijn eigen praktijk.

Wat gaan we doen?

Het wordt een informatieve en inter- actieve avond waar ik aan de hand van een keynote presentatie uitleg hoe mijn zienswijze tegenwoordig is op de taal van het lichaam.

Het gaat allemaal om waarnemen en constateren wat is. Wat je doet, wat je daarbij denkt en voelt.  Indrukken die je van binnen-uit opdoet laat zich naar buiten uitdrukken en andersom, de uitdrukking, bijvoorbeeld lichaamsspanning, een frons of hoge adem bepaalt jouw stemming.

We doen oefeningen en ik laat ervaren hoe een plek in te nemen bij het staan of zitten. Hoe is daarbij de adem? Welke associaties krijg je daarbij en wat als je anders zit?
Hoe sta, zit je dagelijks? Hoe sta je in een groep en hoe ga je als je hier uit weg loopt en er weer naar toe loopt als de andere kijken? We komen voort uit een familie, uit een “wij” en hebben elkaar ook nodig. Hoe kunnen we ondanks dat toch uniek in onze eigenheid blijven? Het lichaam onderscheid ons en wordt bewuster door onze eigen aandacht.

Dagelijkse situaties 

Ik heb een boek geschreven over anatomie, theorie, kennis van het lichaam en het bewust worden van hoe je gaat en staat in je lichaam. Zodat iedereen ook in dagelijks situaties handvatten heeft om in zichzelf te zijn en voor zichzelf te staan. De vele oefeningen in dit boek helpen om aan de slag te gaan met jezelf en daarmee en daardoor kun je jezelf en anderen helpen beter te voelen in jouw, of haar of zijn lijf. Dat is winst voor jou en voor jouw omgeving. Het gaat allemaal om bewustwording en aanwezigheid waar je ook bent.

Tijd
Maandag 8 januari 2018 start 19:30 – 22:30 inloop vanaf 19:00