Herstel van stress vanuit je eigen lichaamsbeleving

Tegenwoordig ervaren veel mensen stress. Vroeger had de vrijkomende adrenaline in je lichaam een functie, het behoedt je voor gevaar. In deze moderne wereld, waarin het lichaam meer instrumenteel wordt gebruikt dan holistisch, is een stress behandeling soms noodzakelijk om je levenskwaliteit te blijven behouden. Lichaam en geest werken altijd samen. Klachten kunnen overal in je lichaam ontstaan, of het nou fysiek of mentaal is. Je lichaamsbeleving speelt hier een grote rol in zonder dat we dit door hebben. Hoe verhoud jij je tot jezelf en de wereld? Margot Groot, eigenaresse van de praktijk ‘Stilstaan in Bewegen’ in Apeldoorn is een Natuurkundig Paramedisch Therapeut en richt zich op de holistische mens.

Stress herstel bij de kern aanpakken

Er zijn verschillende mogelijkheden om je stress aan te pakken. Bij een eerste kennismaking vertel je zelf over jouw klachten en maak je duidelijk wie je bent, wat jouw vragen zijn en waar je mee zit. Klachten zijn nooit stoorzenders, maar signalen die je lichaam fysiek en emotioneel uitzendt om je iets duidelijk te maken. Samen met Margot Groot leer je waarnemen en bewust worden hoe jij jezelf waarneemt en hoe zich dat concreet vertaalt in jouw lichaam. De uitkomst is dat je heel ontspannen de wereld in gaat. Stevig zijn in zachte kracht. Je zult merken dat je klachten verdwijnen (bijvoorbeeld dat je een minder kort lontje hebt) en je meer in balans komt.

Het herprogrammeren van je zijn

Een ingewikkelde vraag: wie ben ik nou eigenlijk en wat kom ik doen op aarde? Doe ik waar ik zin in heb, wat ik leuk vind? Waar heb ik weerstand op? Door hier beter naar te kijken verandert dit in:  ja, ik doe waar ik zin in heb. Heel bewust verken je de mogelijkheden binnen je eigen gebied. Met een positief gevoel en een mooie balans kun je stappen zetten om alles te bereiken wat binnen je mogelijkheid ligt. Een stress behandeling levert je veel inzicht op voor je verdere leven. Leer dat stress altijd iets anders aangeeft en begrijp dat je dit heel goed aan kan pakken. Bewustwording is hierin de sleutel voor herstel van stress.

Voor meer informatie mail info@stilstaanbijbewegen.nl of bel het telefoonnummer 0612448340.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Stress behandeling