Hielspoor of een achillespeesblessure  is een irritatie aan de hiel waar mensen jaren last van kunnen hebben. De pezen aan het hielbeen zijn ontstoken en soms vindt daar kalkvorming plaats. Als mensen het gewicht achterhouden, kan de energie niet doorstromen. Het gewicht wordt bij iedere stap alleen door de hielen opgevangen, vaak op een krachtdadige manier en dat is vaak hoorbaar. Het enige wat mensen moeten doen is meer naar voren komen, zichzelf zichtbaar maken, en zich niet achterhouden. Bij het naar voren gaan, wordt de hele voet zodoende door het gewicht gemasseerd, waardoor verharding tegen wordt gegaan. Tevens kan de op-strekking vanuit de voetholte plaatsvinden. Een holte ontstaat namelijk alleen als de voet ondersteund wordt aan twee kanten, aan de voorvoet en de hiel. Maar als die ondersteuning aan de voorkant niet plaatsvindt, zakken de voeten in, waardoor er frictie plaatsvindt in de pezen van het hielbeen. Door het zich- zelf achterhouden draagt de hele voet niet, en moet het lichaam dit compenseren, waardoor er overspanning plaatsvindt in het hele lichaam. Het zichzelf achterhouden heeft vaak een reden. En daar wordt te weinig naar gekeken.

Stilstaan Bij Bewegen staat hier juist wel bij stil, want het lichaam is een opslagplaats van allerlei herinneringen. Tijdens de eerste ontmoeting leert u de gehele voet gebruiken in het staan en gaan. Daarna kunnen er verschillende technieken gebruikt worden om die oude herinneringen te herstellen in het hoofd, waardoor de voeten weer een neutrale stand aan kunnen nemen. Van kind af aan leren we namelijk staan en is het natuur of aangeleerd gedrag dat we onszelf in-achter- of ophouden? Of is het genetisch of karmisch bepaald?

“Bij Margot heb ik geleerd nog bewuster te zijn. Om te voelen wat mijn lichaam me zegt en vooral meer in mijn lichaam te zijn. Zo, vond ik een goede balans tussen lichaam en geest. Ik was na het eerste consult van mijn hielspoor af. Ik liep achterop mijn hielen, iedereen kon mij horen aankomen. Daarna zijn we gaan onderzoeken wat er toe geleid heeft dat ik daar al 1 jaar last van had. Ik kwam ook in mijn leven en huwelijk letterlijk niet in beweging. Samen op zoek naar blokkades. Met behulp van diverse methodieken leidt Margot je op een ontspannen, liefdevolle en integere manier. Hierdoor krijg je je antwoord, of de blokkade ontvouwt zich en mag opgelost worden.
Het heeft mij leren begrijpen en ervaren dat mijn leven nu veel completer is en ik op eigen kracht en met veel minder moeite zoveel sterker ben. Het leven kost me minder energie, want ballast is zwaar. Je wordt authentieker en dan hoef je alleen maar te zijn en dat kost vele malen minder energie dan met kracht te doen. Het past, het klopt.”

Je kunt contact opnemen bij mij tel 0612448340 of mail    info@stilstaanbijbewegen.nl