Spanningshoofdpijn ontstaat door te grote gevoeligheid van de peesaanhechtingen aan nek en schedel. Je voelt dit alsof er een band strak om het hoofd zit of dat er van beide zijden op het hoofd of van achter op de nek geduwd wordt. Meestal houdt de hoofdpijn enkele uren aan.
Migraine komt in aanvallen van nogal hevige kloppende hoofdpijn aan één kant van het hoofd, vaak met misselijkheid, braken en met overgevoeligheid voor licht en geluid. De duur van de aanval varieert van een dagdeel tot drie dagen. Vaak gaan verschijnselen als flikkeringen of zwarte vlekken voor de ogen of tintelingen aan de hoofdpijn vooraf. Migraine is een aandoening van het bindweefsel waarbij aanvallen ontstaan door neurale prikkelingen, die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van de bloedvaten tot gevolg heeft. De hersenen kunnen zelf geen pijn voelen, maar de bloedvaten die meer aan de buitenrand van de hersenen lopen kunnen dat wel. Een mogelijke oorzaak is dat de hersenen tijdelijk minder zuurstof krijgen. Wanneer er daarna wat meer zuurstof in de hersenen komt, kunnen de bloedvaten gaan verwijden en zo migraine tot gevolg hebben. Migraine kan daarom voorkomen bij iemand die is flauwgevallen, of iemand met hoogteziekte.
Er is sprake van een verstoorde energievoorziening van de hersenen. Op momenten dat de hersenen meer energie nodig hebben, is de hoeveelheid zuurstofrijke stoffen in de hersenen beperkt. Dit zou mogelijk een verklaring kunnen zijn voor de drang naar het eten van energierijk voedsel, zoals chocolade, vlak voor een migraineaanval. Ook zou dit gebrek aan energie mogelijk kunnen verklaren waarom migrainepatiënten vaak stemmingswisselingen ervaren voorafgaand aan een aanval.
Clusterhoofdpijn: is heel heftige scherpe pijn rond de oogkas. De aanvallen duren tussen een kwartier en drie uur en komen enkele weken lang in clusters voor. Je kunt dan niet stil liggen of zitten.

Oorzaken kunnen zijn, blokkades in de energie door:
de stand van het hoofd, waardoor energie niet van het hoofd door de wervelkolom kan stromen
lichamelijke inspanning,
pijnstillers (o.a. tegen de hoofdpijn), suiker, koffie, alcohol (kater) en chocolade.
hormonale veranderingen. De bekendste voorbeelden zijn de menstruatie en de overgang.
psychosociale, genetische en karmische oorzaken kunnen een rol spelen en emotionele stress geven
bepaalde geuren
veranderingen in het weer (druk in de atmosfeer)
kwalitatief slechte slaap
te weinig vochtinname
een niet goed hersteld letsel door een ongeluk

Stilstaan Bij Bewegen laat mensen op eigen voeten staan.

De meeste mensen gebruiken slechts delen van hun voeten. Het gevolg is dat men uit de eigen verticale as staat, waardoor de atlas en de draaier, de bovenste wervels waar de schedel op staat, niet horizontaal maar schuin staan. De doorgang van de zenuwen wordt verkleind. Het bindweefsel om deze gewrichten maakt spanning en vermindert de bloedcirculatie in het hoofd. Voor het ademcentrum wat zich daar in de hersenstam bevindt, wordt te weinig ruimte gemaakt. De gehele adem raakt van slag. Ook het diafragma staat scheef. Het gaat met de uitademing of met de inademing mee. Men maakt zich groter of kleiner, wat non-verbaal zijn uitwerking heeft op de omgeving. Men komt in spanning gevende macht en onmacht situaties.
Het niet geheel op eigen voeten staan kan te maken hebben met de eigen waarde: De IK kracht.  Geef ik mijn gewicht ten volle aan de aarde, waardoor ik moeiteloos kan op strekken. Dan sta en ga je in de eigen verticale as, de horizontale assen, bij o.a. de kin, het diafragma, bekken en knieën staan horizontaal.  De verbinding met de aarde en het universum, wordt niet onderbroken zodat energie met behulp van de bewuste ademhaling rijkelijk naar de aarde of naar boven kan worden afgevoerd en niet wordt tegen gehouden. Het hoofd wordt gedragen door een vrije en even lange nek en hals. Het hoofd is luchtiger omdat er naar het lichaamscentrum, het bekken wordt geademd. Ook genetische en karmische oorzaken kunnen invloed hebben op Migraine. Het gaat over het Herstel van Migraine tot diep in het celgeheugen van jouw lichaam.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

info@stilstaanbijbewegen.nl of bel het telefoonnummer 0612448340.