De vrouw achter Stilstaan bij bewegen.

Sinds de vierjarige opleiding ‘Docent dansexpressie’ aan de Theaterschool in Amsterdam en de eenjarige studie in het Laban art of Movement Institute te Londen ben ik bezig met de taal van het lichaam. Hoe voelt het lichaam aan en wat drukt het uit, zowel naar jezelf als naar buitenstaanders. En waarom is dat zo?

“I am a teacher”. Ik heb de kans gehad met diverse groepen te werken, o.a. zestien jaar met studenten Drama en Theater in de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht tot 1994. In die tijd word ik in 1982 moeder van een zoon. Door het leven en dit werken met deze mensen merkte ik de kracht van het non-verbale. Een standpunt innemen, ergens voor staan, je laten zien, dit heeft allemaal met de intentie te maken waarmee je iets doet, met hoe waardevol je jezelf vindt en met je eigen commentaarstemmen, die kunnen bagatelliseren of je in het (ver)oordelende hoofd brengen in plaats van in je lichaam te blijven. Ik ontwikkelde hier de basis van mijn methode.

De basis van mijn methode ligt in het gebruik van anatomische wetmatigheden zoals de zwaartekracht en opwaartse kracht. Deze krachten beïnvloeden het lichaamsgewicht, de adem, de stem, de organen, de verbeelding, de beleving van ons zelf in wisselwerking met onze omgeving.
Dit holistische idee komt terug in Oosterse bewegingstechnieken. Jarenlang heb ik Tao meditatie gevolgd, waarbij het lichaam en de geest samen komen. Tao betekent het onderweg zijn. Ik vertaal dit naar aandachtig zijn De Tao beoefen ik nog dagelijks.

“I am a coach”.In 1994 begin ik een eigen praktijk voor zelfmanagement: “Stilstaan bij Beweging” en naast particulieren verzorg ik binnen de Schlössergroep, een bedrijf in coachen,  bewustzijnstrajecten een op een, of in groepen voor directieleden, managers, leidinggevenden en medewerkers uit diverse organisaties.

In drama en theater moet je echt voor iets staan, maar het lijkt meer op spel en kunst. Het echte leven is ook een podium waar ieder zijn act uitvoert ofwel het is een schilderij en wij zelf zijn het penseel die er kleur en vorm aan geven. Mijn gevoeligheid van vroeger kwam weer terug dus ik moest me wel verder scholen in hoe energie werkt.

Het op aarde neerzetten of concreet maken van dromen wordt steeds verder uitgediept door diverse studies, waaronder De Psychomotoriek van verschillende leeftijdsfases bij Niek Brouw en in de studie Integratieve Bewegingstherapie van Hilarion Petzhold aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daar schrijf ik de essays: “In het beeld gevangen, door het beeld bevrijd.” En “ Wat is mijn diagnostische methode?”

Van 1998 – 2008 start ik in grote verzekeringsbedrijven als het Zilveren Kruis en Centraal Beheer Achmea diverse trainingen op: Individuele trajecten, teambuilding en preventie trainingen. En trainingen om naast de reorganisatie ook het ziekteverzuim tegen te gaan. Het ziekteverzuim is door de samenwerking in Centraal Beheer van 2004-2008, toen van 20% naar 4% teruggebracht. Als er fusies plaatsvinden, gaan de trainingen over het hebben van één gezicht, over het gebruik van open communicatiekanalen en verbindingen.

Sinds 1998 ben ik weer les gaan geven in Beweging als lichaamstaal aan de Fachhochschule Osnabrück, te Lingen. Daar word ik betrokken bij de opzet van de afdeling Theaterpedagogiek. In 2001 ben ik daar tot professor H(onoris)C(ausa) benoemd. Met veel plezier werk ik daar nu alweer bijna 20 jaar.

“I am a therapist”. Door de hypnose studie, Deep Memory Processing  en diverse vervolgstudies ben ik gaan begrijpen waarom ik ooit een dromerig kind was geweest, waarom ik eigenlijk niet op aarde wilde zijn. Als kind nam ik energieën over van anderen en werd daardoor vaak ziek. Door de dans kom ik in mijn lichaam en leer ik stilstaan. Bij de reïncarnatie-techniek leer ik dat ik een ziel ben die tijdelijk in dit lichaam leeft. Soms komen er oude gevoelens herinneringen naar boven, die niet bij dit lichaam horen, in deze tijd, maar  eeuwen oud zijn. Dat tijd en herinnering van toen in het NU plaats kunnen vinden. Ik leerde dat als deze herinneringen, die diep in je cellen zitten, je beperken,  je deze programma’s kunt veranderen.

Bewust zijn van dat onderbewuste wat we allemaal hebben en wat ons in dit leven, i.p.v. in de klacht, ook in onze eigenlijke kracht kan brengen.

In april 2007 heb ik samen met Henk Nagel in Apeldoorn een Energetisch Centrum gevestigd, want allebei werken we met energie. Ieder heeft een eigen praktijk met eigen invulling. Henk werkt, nadat hij jaren gynaecoloog was,  met de ervaring van acupunctuur, momenteel voornamelijk met Bioresonantie therapie. Door blokkades op te lossen zorgt hij voor harmonisering en een energetische balans in het lichaam.
Dit past bij de balans die ik zoek tussen het lichaam en de geest door bewustwording van gewoontes van gedachten, woord en daad. Mijn praktijk biedt ruimte om naast individuele begeleiding, ook met paren en kleine groepen te werken.
In ons centrum hebben we inspirerende bijeenkomsten van collega’s waarin we ervaring uitwisselen. En ons huis wordt gebruikt voor gastlezingen.
Sinds 2009 geef ook ik lezingen zowel thuis als buitenshuis.

Sinds 2009 ben ik geregistreerd als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut bij de BATC, de Belangen Associatie Therapeut Consument. Dat betekent dat mijn werk voldoet aan de 5 basisvereisten van de Natuurgeneeskunde die worden gesteld en beschermd door de BATC.

In november 2009 ben ik begonnen met Reconnective Healing niveau I en II, bij Erik Pearl. Er is een brede band van informatie en licht ook wel het kwantum-veld genoemd, waarmee we opnieuw verbinding kunnen maken. En zo is het leven een school waarin ik leer uit datgene wat ik tegen kom. In 2011 heb ik niveau III behaald van de Reconnective Healing. En volg ik de Nu-methode en de T.O.M. Touch Of Matrix. Ook deze technieken maken gebruik van kwantumdeeltjes van licht ofwel bio-fotonen. Deze deeltjes hebben een enorm helende werking.

Van 2011 – 2017 ben ik als supervisor en trainer verbonden aan Vista Nova, later de  SchoolVoorCoaching en verzorg 2 dagdelen ofwel een dag in de Werkplaats Vitaal Leiderschap.

In mei 2013 komt mijn boek uit bij uitgeverij Conferent. Het boek heet:” STILSTAAN BIJ BEWEGEN De taal van het lichaam herkennen”.
Op 10 10 2014 begint de eerste zesdaagse training waarin ik met een groep in zes bijeenkomsten van een dag binnen een half jaar met het boek werk. De theorie wordt aan den lijve ervaren en in het lichaam geijkt, waardoor je met meer respect jouw en andermans lichaam waarneemt en ervaart.

Het gaat mij om heelheid, vitaliteit en openheid. Dat een ieder uitkomt voor eigen kracht en kwaliteiten en deze binnen het eigen leven en binnen organisaties vorm kan geven zonder zichzelf of de omgeving schade te berokkenen.

Sinds 2013 werk ik ook met Energetische stoelen ingewijd door Monique Timmers. De stoel met de URIM code en de Bron stoel. Door gebruik te maken van deze stoelen gaan we versneld door bewustzijnsprocessen heen. Ik geef af en toe Stoelavonden voor belangstellenden in een groep en ik gebruik ze in de individuele trajecten. Zie Agenda

In 2015 geef ik diverse presentaties. 
Ook over de verloren tweelinghelft in de Moederschoot. Ik krijg zoveel mensen in de praktijk waar de oorzaak van hun problemen binnen dit thema ligt. In 1998 kwam dit voor het eerst in mijn praktijk naar voren, waardoor ik besloot de Hypnose-therapie opleiding te gaan volgen. Later, in 2009 komt een zoon met zijn moeder in mijn praktijk, die beiden een verloren tweelinghelft hebben.  2015 is is het topjaar wat betreft de verloren tweelinghelften. Daan Akkerman vroeg mij daar een lezing over te geven, dat werden 6 keynote-presentaties.
In dat jaar bleek, op mijn 65e, dat ook ik een verloren tweelinghelft heb. De uitslag op mijn armen, waar ik een aantal weken mee tobde, verdween binnen een dag, toen ik met mijn tweelinghelft in een opstelling contact had gemaakt en had losgelaten.

Ik ben er ook daardoor van overtuigd dat alles in ons leven op een bepaalde tijd komt en kijk vol dankbaarheid terug naar mijn reis hier op aarde, die nog steeds door gaat.

Sinds 2016 ben ik ook Bemerpartner. De Bemermat beïnvloedt het micro bloedvatenstelsel. Blokkades kunnen vrijkomen.

Op 4 maart 2017 heb ik de Medische Basis Kennis Opleiding,volgens de Plato normen bij Con Amore afgerond. Daardoor kunnen mensen bij mij ook in 2018 gebruik maken van de diverse verzekeringen die onder de BATC, CRNO en CPION vallen.

januari 2018

I don’t speak so much Others do so Just like the people Far from their country. They are always speaking, About their country These people are homesick But The home is you…” From an unknown Persian Poet and painter.