Deep Memory Processing 

In ons onderbewustzijn dragen wij mensen het gewicht van ons verleden met ons mee in ons lichaam, in onze lichaamscellen en in onze energievelden.

Of wel, we hebben een celgeheugen. Alle ervaringen worden in lichaamscellen opgeslagen en hebben hun energetische werking op en in ons. Je lichaam probeert wat te vertellen door het uitzenden van de volgende signalen door:

– de adem, die langzamer, sneller, hoger, lager, dieper of oppervlakkiger kan gaan;
– energie, die stroomt of tegengehouden wordt en hierdoor aangeeft waar al of niet bewustzijn,
– of al of niet een blokkade is;
– onrust te ervaren of zenuwachtigheid;
– in de spieren een overspanning of onderspanning te hebben;
– gevoelens van druk, pijn, tintelingen, ruimte, benauwdheid, kou, warmte;
– last hebben van irrationele emoties zoals onverklaarbare fobieën,
– emoties waarin je te bedroefd, te boos of te bang bent.
– wel of geen zelfacceptatie te hebben.

Dit kan zich vertalen in klachten over het gehele lichaam (in rug, nek, schouder, been, voet), in reuma of artritis, hyperventilatie, hoofdpijn etc.
Doordat we ons lichaam op een bepaalde manier ervaren heeft dat uitwerking op hoe we ons voelen en hoe we reageren op situaties en op de wereld om ons heen.

Ons lichaam is de optelsom van onze ervaringen, van ons verleden in dit leven en onze verledens van de lichamen waarin onze ziel in vorige levens geïncarneerd is geweest.
Door op reis te gaan terug in de tijd, kunnen we bewustzijn zetten op de oorsprong van onze huidige blokkades en deze elimineren. Het is als onkruid wieden, niet alleen de plant doch ook de wortel kan verwijderd worden, zodat de huidige bloemen en planten meer ruimte krijgen om te groeien en niet steeds weer verstrikt raken in het zelfde.

Vorige levens lopen paralel met ons huidig leven. We krijgen vaak door klachten de kans om diepere ervaringen op te doen in ons onderbewuste, en worden daardoor bewuster van: Leven en sterven, van ons Hoger Zelf, of diegene in ons die door de tijden heen alles van ons weet. Het zijn Deep Memories.

We kunnen de oorsprong of de geschiedenis niet veranderen.
Wel de manier hoe we er mee omgaan, hoe we er tegen aankijken.
Onbewust nemen we onze geschiedenis met ons mee in ons lichaam en in onze geest,
in onze lichaamscellen en energievelden.
Bewustzijn ook op de diepere lagen in ons, geeft meer vrijheid.
We hebben dan de keuze om dingen achter ons te laten of te behouden.

Ieder kan een andere benadering krijgen. De reïncarnatie-techniek is afhankelijk van hoe iemand hier tegenover staat. Het lichaam laat datgene los waar het aan toe is.
–    Sommige mensen blijven in het hier en nu, in het fysieke werk.
–    Terwijl iemand anders naar ervaringen gaat die vrij recent zijn of uit de jeugd tot in de gebeurtenissen van de baarmoeder toe.
–    Weer een ander gaat naar een of meerdere vorige levens omdat daar de sleutel kan liggen van het probleem en daar het antwoord gevonden kan worden.

We zijn namelijk een optelsom van onze verledens. We kunnen uit heel veel levens putten. Soms dreigt zo’n leven van vroeger het leven van nu te sterk te beïnvloeden. Door dat leven weer terug in de tijd te plaatsen en te onderscheiden van de persoon die je nu bent, ben je in staat jouw vrijheid te herwinnen en kunnen klachten verdwijnen.

“We do not heal the past by dwelling there;
We heal the past by living fully in the present”
        Marian Williamson

En…. je zult een andere kijk ontwikkelen over leven en de dood.
Je hoeft niet te geloven in reïncarnatie. Probeer alleen open te staan voor de eigen beelden en sensaties. Want de beelden die uit jou voortkomen, beïnvloeden alle lichaamscellen op een diep niveau. Vandaar ook de naam Deep Memory Processing. http://www.deepmemoryprocess.com

Ik zal je begeleiden in dit proces waarin je jezelf hervindt. Het gaat over jezelf kunnen zijn en blijven heel concreet in het lichaam van nu met alle fysieke en emotionele symptomen en aandachtspunten. Je leert het gewaarworden van jouw ervaringen plus jouw commentaarstemmen hierop en dit te delen. Trouw te zijn aan de signalen die naar boven komen en daar niet van weg te gaan. Het doel is om overal en altijd jezelf te zijn. Bewustzijn kan leiden tot het herprogrammeren van diep in jouw celgeheugen. Dit heet ook wel Quantum Healing.

Welke benadering we ook kiezen, het gaat allemaal om veiligheid en vertrouwen om stil te staan bij al deze bewegingen en beelden zodat je dichter bij jouw unieke zijn komt, in balans en in het HIER EN NU.

Door liefde, tevredenheid en rust te ervaren,
komt er ruimte en ontspanning in het lichaam en de geest,
en komt het besef van hoe oneindig krachtig we zijn.