Hypnose (uit het Grieks Hypnos slaap), is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Je kunt in verschillende staten van hypnose gebracht worden. In mijn sessies werk ik altijd met de lichte hypnose, dat staat voor een diepere ontspanning. Je maakt contact met jouw onderbewustzijn, en merkt op/zegt, wat je voelt.

Hypnose, niet iedereen staat hier open voor, het mag ook niet zomaar worden toegepast.
Ik werk eerst altijd fysiek naar een lichte ontspanning en overleg met je wanneer ik denk dat er een diepere laag in je kan worden aangesproken.
Ik gebruik hypnose voor 2 verschillende doeleinden

Motivatie versterken
Vaak willen we wel veranderen, maar lukt het steeds niet. Door in hypnose te gaan ben je ontvankelijk voor de suggestie. Deze suggesties komen meestal voort uit wat je zelf hebt gezegd, dat wat naar jouw doel verwijst, hou ik je aan en buig ze om in commando’s. Je volgt hele heldere commando’s op; je kunt bepaalde suggesties ontvangen die ervoor gaan zorgen dat je daarna beter gemotiveerd bent.

Welk Trauma
Doordat je in een lichte ontspanning komt, dient zich iets aan wat in jouw onderbewuste gezien wil worden. Dit kan iets zijn wat je ooit hebt meegemaakt, dat nog steeds zwaar op je weegt. Vaak lijkt het in jouw bewustzijn alsof het inmiddels niet meer belangrijk is, maar door de lichte hypnose komt naar voren dat dit toch niet het geval is. Doordat je er nu anders in staat en nu weet wat je toen nodig had, kan je tijdens de sessie ervoor zorgen dat je ontvangt wat je toen verlangde. Dit zet het helingsproces op gang.

Hypnose wordt gebruikt om te gaan naar onze kindertijd, naar de moederbuik, naar de zielenwereld, naar vorige levens en naar onze voorouders. Met als doel in balans te zijn in ons huidig leven, in het Hier en Nu aanwezig te zijn. Het wezen, de ziel, die je eigenlijk bent in het huidige leven via jouw lichaam een plek te geven.