Drainage

Drainage is belangrijk. Zowel bij gebouwen uit de oudheid, als op het land. Ons lichaam is als een gebouw, een landschap. In deze hectische maatschappij wordt ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke of geestelijke vorm. Slechte stoffen in voeding werken als vergif en stress is een geestelijke vorm van vergif. Deze stoffen moeten worden afgevoerd, want als drainage niet gebeurt, neemt het lichaam steeds slechter voedingsstoffen op en wordt het moeilijker emoties te verwerken en gezond te blijven. Het is van belang dat je regelmatig je lichaam helpt in het verwerken en afvoeren van afvalstoffen.

Door met aandacht te bewegen en door te ademen wordt het circulatiesysteem gestimuleerd. Soms, als mensen extra drainage nodig hebben geef ik oefeningen op de nieren, massages, of geef ik een pulsing, dit zijn pulserende bewegingen, die door het gehele liggende lichaam heen golven, of ik geef Reconnective healing.

Of ik adviseer Solidago druppels in water, of Weegbree thee, om de nieren te stimuleren.

Indien nodig, geef ik voetbaden met essentiële oliën, Roosmarijn druppels zorgen voor extra aarding of lavendel heeft een kalmerende werking.

Veel water drinken is aan te raden. Het drinkwater wordt bij ons in huis extra gezuiverd door waterfilters. Er bestaan diverse water-zuivering-systemen. Er bestaan kannen met koolstoffilters, of je kunt filters in de waterleiding aanbrengen. Extra gezuiverd water kan de afvalstoffen, die door het leven vrijkomen, beter op nemen.